Welkom bij de schrijfschool

Lectori salutem,

 

Geachte bezoeker, welkom bij de schrijfschool waarvan de schrijflessen uitsluitend via internet worden gegeven. Omdat deze academie nog jong is, beperken wij ons tot de lessen: 'korte verhalen schrijven' en 'personages, conflict perspectief'. Over een cursus 'essay' wordt momenteel nagedacht.

De twee cursussen die nu worden gegeven, bestaan ieder uit 4 lessen. De cursus Korte Verhalen schrijven bestaat uit les 1: schrijf een idee en een synopsis; 2: schrijf een scèneketting; 3: schrijf de 1 versie van je verhaal en 4: tot slot: schrijf de geredigeerde versie van je verhaal. Ieder les is voorzien van een aantal thuiswerk-opdrachten. Stuur alleen de laatste opdracht naar je docent ter beoordeling.

 

Ook de cursus personages, conflict, perspectief is opgebouwd uit vier lessen en een reeks thuiswerk-opdrachten. De laatste opdracht wordt ter beoordeling naar je docent gestuurd. De cursus Personages, conflict, perspectief bestaat  ook uit vier lessen die vooral de aspecten betreffende personages behandelen. Ook hier wordt iedere les afgesloten met een reeks huiswerk-opdrachten. Per les zijn dat gemiddeld 13 opdrachten. Nadat je deze opdrachten hebt gemaakt, stuur je de laatste opdracht naar je docent. Deze zal de tekst, zoals te doen gebruikelijk. nauwlettend lezen en van commentaar voorzien dat je per email wordt toegestuurd, samen met de tweede les en zo  verder tot en met de vierde en laatste les, waarvan de laatste opdracht wordt besproken, maar ook van advies wordt verzien wat betreft het vervolg. Ook worden de sterke en minder sterke kwaliteiten van de cursist besproken.

Voor cursisten die daar behoefte aan hebben, kan contact gemaakt worden met de docent via Skype  of een ander type beeldtelefoon.

Nb: de cursisten die deze cursus met succes afronden, krijgen het boek. (zie onder) Personages, conflict, perspectief, gratis en gesigneerd toegestuurd.

 

 

 

 

SenS-uitgevers - stugerf2@gmail.com- tel: 06-573.11.566 -

Rabobank: tnv: SenS-Uitgevers-Redactie: NL07 RABO: 0341 7154 09.

Kamer van Koophandel Amsterdam: 34.33.27.34