Na haar succesvolle debuut De doveman (2019), waarin Neletta van Heuven God op het matje roept om zich te verantwoorden, komt zij sterk terug met een reeks misdaadverhalen, waarbij de crux niet is wie deed het, maar waarom en hoe werd het gedaan? Door voor deze invalshoek te kiezen, kon zij zich in haar verhalen meer richten op het karakter van de personages en de manier waarop zij zich gedragen. Daarmee laat zij en passant zien dat de scheidingslijn tussen 'de misdadiger' en 'de gewone man of vrouw' dun is, zo niet denkbeeldig. Door dit inzicht verhoogt zij bij de lezer de empathie voor haar personages en volgt de lezer geboeid hun avonturen.

Netletta van Heuven studeerde cum laude af in de theologie en filosofie. Ze volgde post-docteraal de opleiding tot psycholoog.

 

Bizarre moorden gepleegd in de schemering van boekenstad Deventer. 

153. pag.

Als René ontdekt dat zijn ouders niet zijn ouders zijn, maar pleegouders en dus dat hij niet René van den Bosch heet, gaat hij op onderzoek uit om erachter te komen wie zijn ouders zijn en hoe hij werkelijk heet. Een tragisch verhaal, op vaak laconieke toon verteld.

Als Rene op jonge leeftijd ontdekt dat zijn ouders, niet zijn ouders zijn maar zijn pleegouders, en dus dat hij ook niet Rene van den Boch heet, gaat hij op zoek naar ziin biologische ouders. Zal hij zijn ouders ooit vinden en weten hoe hij werkelijk heet? Een tragisch verhaal soms, maar laconiek verteld.


Rating: 1 ster
2 stemmen